Bugün 06 Mayıs 2025 Salı, bize aşk lazım, ayrılık değil!

Aşk Şiirleri



AŞKIN TARİFİ-1(Beyitler)

Aşk dediğin dağ başındaki altın pencereli ev gibidir
Yanına gittiğinde bir bakarsın kulübeye dönüşüverir

İhsan POLAT

Yazarın Notu:

ALTIN PENCERELİ EV

Çok seneler önce küçük bir çocuk her akşam bir tepeye çıkar, vadinin öbür ucunda yükselen tepenin zirvesindeki evin altın pencerelerine bakardı. Bu pencereler, batan güneşin ışınlarının altında, karanlık basıncaya kadar pırıl pırıl yanarlardı. Çocuk, bu altın pencereli evi yakından görmek için yanıp tutuşmaktaydı.
Bir gün, altın pencereli eve gitmek için babasından izin aldı. Koşa koşa vadiyi aştı. Altın gibi parıldayan pencereleri yakından görme isteği, onun karanlığın bastığını fark etmesini önlüyordu.
Altın pencereli eve varmak için tırmanması gerektiği tepe çok dikti. Çocuk, nefes nefese yarı yola geldiği sırada, yorgunluktan yere çökerek uyuyakaldı.
Uyanınca, çok vakit kaybettiği için, acele etmesi gerektiğini anladı. Bu arada gece de olmuştu. Çocuk tırmanmaya devam etti.
Şafak söktüğü ve güneş parlak tepenin üzerinde belirdiği zaman, çocuk çektiği yorgunluğun ve içini kemiren hasretin mükâfatını gördü. Altın pencereli eve gelmişti. Bunca zamandır aradığı evi, garip şekilli çatısından tanıdı.
Fakat evin pencereleri bildiğimiz camdandı. Hiçbiri parlak ve altından değildi. Hatta toz içinde olduklarından, donuklaşmışlardı.
Çocuk hayretler içinde kalmıştı. Acaba altın pencereli ev bir rüya mıydı diye düşünmeye başladı. Bu düşünce ile altın pencereli eve arkasını dönüp vadinin öbür tarafındaki kendi evinin bulunduğu tepeye bakınca, gözlerine inanamadı. Altın pencereli ev oradaydı! Kendi evinin pencereleri, üzerlerine aksettiği doğu güneşinin ışınlarıyla altın gibi parlıyordu.
Will JUDY

 
0 oy, 0.00 puan

Şairin Sitemizdeki Diğer Şiirleri

Aşk-1 (892 kez okundu)
Aşk-2 (828 kez okundu)
Aşk Diye Diye... (858 kez okundu)
Aşk Elinden (1044 kez okundu)
Aşk Kazası (937 kez okundu)
Aşkımızın Hikâyesi (868 kez okundu)
Sevgi-1(akrostiş) (806 kez okundu)
Sevgi-2(dörtlükler) (1036 kez okundu)
Sevgi-3(akrostiş) (874 kez okundu)
Sevgi-4(dörtlükler) (975 kez okundu)
Sevgi-5(akrostiş) (880 kez okundu)
Sevgi Âdemin Özüdür (707 kez okundu)
Sevgili (772 kez okundu)
Sevgili Bayan... (809 kez okundu)
Sevgili Peygamberim (760 kez okundu)
Sevgilim(akrostiş) (1089 kez okundu)
Sevginin Seyri (940 kez okundu)

Yorumlar

Henüz kimse tarafından yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Adınız:
Mesajınız:
 

Love.GEN.TR, Aşk ve Sevgi Sitesi
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 - 2021